Kesä tuli ja meni. En oikein ehtinyt kirjoitella, mutta jatkanpa taas.

Koulut on alkanyt ja kahdella leirilläkin olen jo ollut. Enimmäisestä löytyy video osoitteesta: http://media.wab.edu/media/65/8-1_Camp/  

Toinen oli viimeviikolla, maanantai-perjantai aamu. Maanantai meni junassa istuskeluun ja kuuden tunnin bussimatkaan kohti leiripaikkaa Wu tai shania (viisi tasanne vuorta) joka on tärkeä paikka Budddhalaisille alueen monien temppeleiden takia.

Toisena päivänä kiivettiin 1080 askelmaa ylös temppelille jossa oli upeita Buddhapatsaita ja ihana suitsukkeiden tuoksu, ja sitten sama alas. Shoppailtiin siinä sitten vähän paikallisissa marketeissa ja mentiin hotellille. Siellä katottiin joku edistyneimmän kiinanryhmän pitämä selitys Kiinan uskonnoista, sen jälkeen syömään ja illalla vielä tietovisailu.

Kolmantena päivänä n. 2h. kävelyä ylös toiselle vuorelle, siellä sitten lounas ja aktiviteettejä. Itse pääsin lennättämään leijaa, mikä oli kyllä tosi hankalaa koska ei tuullut. Sitten n. 1h, 10min alas, ootellaan muita ja hotellille. Siellä illallinen ja Talent show, jossa jokainen esitti jotain, mukana oli ihanan paljon huumoria :).

Neljäntenä päivänä päästiin vielä uudelleen Marketeille shoppailemaan, loppujen lopuksi sain hommattua kaulakorun itselle ja siskoille, sekä käsikorun itselle, ja koska tiesin että muutama hirvittävän ärsyttävä ihana sukulainen tunkisi meille perjantaina, hommasin toiselle rukousmyllyn (en kylläkään tiennyt että se on rukousmylly) toiselle, ja toiselle kiinalaisen teepannun. Sieltä hotellille jossa kasvisruoka lounas (joka sisälsi paljon lihaa), kamat kasaan ja bussiin. Taas monta tuntia Juna asemalle, siellä hotellissa illallinen  ja yöjunaan. Juna oli HYVIN kiinalainen, käytävän varrella kuuden sängyn loosseja, eikä minkään näköistä ove tai verhoa missään. Aamulla ulos, bussiin, koululle ja kotiin.

Pääsin sitten muuten tänävuonna opiskelemaan kiinaa, sen verran osaan että osaan sanoa numerot, vuori (shan,山) ihminen (ren, 人) ja sitten laskea yhdestä yhdeksään kymmeneen yhdeksään.